Podcast Avsnitt 86
Podden på tiden – PÅSKEN PÅ TIDEN
Notre-Dame har brunnit. En förödande brand förstås, men kan det vara så att betydelsen av detta ändå har överdrivits här och var? Staffan påminner om historikern Dick Harrisons resonemang om hur katedraler blir ännu mer imposanta när de återuppbyggs efter katastrofer. Och inte blir den mindre turistattraktion för att det pågår återuppbyggnad?
Sverige får en plats mindre i Europaparlamentet om Storbritannien deltar i EU-valet i maj.
Dålig stämning i Liberalerna efter att förstanamnet Cecilia Wikström petades och ersattes av Karin Karlsbro. Och hur många kandidater laborerar L:s valberedning med inför partiledarvalet den 28 juni?
Almedalsveckan närmar sig. Och Stefan Löfven bojkottar Visby än en gång för att i stället ”träffa vanligt folk”. Det innebär en risk på sikt för veckans uthållighet.
Första fotot av ett svart hål. Är det ett fotografi egentligen, undrar Christer.
IS-barnen, är själva termen acceptabel? Och vad ska ske med terroristen Skråmos barn?
Christer är entusiastisk till premiären av Viktor Barth-Krons nya videopolitiksatir på Kvartal.
Staffan har intervjuat den norske historikern Terje Tvedt som har skrivit en bok om när Norge skulle bli en humanitär stormakt och världsmästare i bistånd. Men hur är det med de mänskliga rättigheterna – är de verkligen universella?
Veckans AI. Vi kommer inte att märka när den första roboten har gått från att simulera mänskligt medvetande till att verkligen ha ett sådant. Staffan exemplifierar med Siri.
Några ord på slutet om ondska och Guds existens. Och lite om Christers magnum epos som nu är översatt till engelska. Men inte utgiven än.