Podcast Avsnitt 46

Podden på tiden 4 juni 2017: Integritetspodden

INTEGRITETSPODDEN 4 juni

Senaste terrordådet i London och terrorhotet allmänt avhandlas i denna försommarpodd. Är vi på väg att bli avtrubbade? Och vad ska det stå på receptet mot terrorismen? Mer övervakning och nya avkall på integriteten, lutar vi mot. Och botemedlet ”kärlek” är vi rätt skeptiska till, det är ett krig på global nivå som pågår.

Christer berättar om sitt villalarm som tar bilder om detektorn utlöses, vilket får oss att gnola med i en gammal hit med Diana Ross…

Staffan berättar om sin frustration över FRA-debatten 2006, det är andra tongångar nu. Vi talar också om begreppet polisstat.

Vi är till en början inte överens om huruvida engelskan är ett ordrikare språk än svenskan, men en av oss ger sig till sist.

Vidare om kaoset i Allianspartierna, där det är turbulent läge för både Anna Kinberg Batra och Jan Björklund. Samtidigt tycks Alliansen vara uppdelad i två huvudfraktioner.

Vi blickar fram mot Almedalsveckan som drar i gång om en månad. Christer ska hålla tal på nationaldagen i sin nuvarande hemstad Lidingö. Och han tänker redan på Humanisternas högtidssammankomst när riksdagen öppnar i höst.

Visa koder för att baka in på egen sida
  • Du kan baka in detta avsnitt på en egen sida genom följande kod:
  • Du kan baka in alla avsnitt genom följande kod: