Podcast Avsnitt 55

Podden på tiden 22 dec 2017: Antisemitismpodden

Podden på tiden – ANTISEMITISMPODDEN

Lite om Nobelfesten, årets priser och några Nobelprofiler. Christer är ögonvittne.

Judehatet har varit på agendan senaste veckorna. Det finns olika sorters antisemitism, exempelvis en kristet grundad och en islamistisk, men vad menar Lars Dencik med ”upplysningsantisemitism”?

Och hur välgrundat är det att i svenska medier tala om ”den judiska lobbyn” i USA? Vi gräver en hel del i det antisemitiska träsket. Och fastslår att det inte behöver vara antisemitism att argumentera emot omskärelse av pojkar.

Kort om Ingvar Oldsbergs avpollettering från Bingolotto, för att ge oss lite folklighetspoäng.

I Metoo-spåren kommer satsningen #UnderYtan, som lyfter fram trakasserade kvinnor som samtidigt lever under hedersförtryck. De kan inte träda fram i något slags Metoo-trygghet, så #UnderYtan är ett viktigt initiativ.

Erik Helmersons obetalbara ord om hur Sverige i många år blundade för krigs- och krisrisker, vilket vi nu äntligen rättar till när totalförsvaret återaktiveras.

Den emotionella medielogiken kring den friande domen avseende gängvåldtäkten i Fittja. Vad man än tycker om händelsen kan vi inte ha ett samhälle där man fälls för brott därför att människor demonstrerar och är arga.

Christer är kritisk till valet av Årets svensk, kardinal Anders Arborelius. Vi spånar om några alternativa kandidater som hade passat bättre. Och sen stänger vi butiken för detta år.

Visa koder för att baka in på egen sida
  • Du kan baka in detta avsnitt på en egen sida genom följande kod:
  • Du kan baka in alla avsnitt genom följande kod: