Podcast Avsnitt 41

Podden på tiden 05 mars 2017: Verifikationspodden

Om synen på fakta och debattklimatet handlar en hel del av denna podd. Christer och Staffan inleder med en ytlig analys av Melodifestivalen och beklagar att Loreens nummer inte gick vidare. Kort resonemang av Oscarsgalan.

Ylva Johansson gav i BBC-tv oriktiga uppgifter om utvecklingen av sexualbrott. Men även korrekta uppgifter kan användas vilseledande, statistik används slarvigt av både politiker och journalister.

Dagens Trump, han har nu kallat Barack Obama för ”bad or sick”. Ska Obama aktivera sig som expresident och lämna läktaren?

Bob Hanssons  har skrivit en tänkvärd text om debattklimatet, om att höja sig själv genom att sänka andra. Vi talar också om den ryske ideologen Alexander Dugin, om individen kontra nationen.

Boken ”The elements of journalism” beskriver en syn på journalistik som Staffan helhjärtat ställer sig bakom. ”Journalistikens kärna är verifikation”. Vi samtalar om medieträning apropå att frågan kommer upp i radions Nordegren & Epstein. Svaret först – budskapet sedan!

Antje Jackelén fortsätter att exkludera sekulär humanism när hon betonar värdet av dialog. Och Christer kritiserar skuldbeläggandet av dem som väljer att lämna Svenska kyrkan.

Visa koder för att baka in på egen sida
  • Du kan baka in detta avsnitt på en egen sida genom följande kod:
  • Du kan baka in alla avsnitt genom följande kod: