Podcast Avsnitt 32

Podden på tiden 22 aug 2016 - kvantklantpodden

I den ljumma augustikvällen ägnar sig Christer Sturmark och Staffan Dopping än en gång åt verkligheten och allting annat. Den nygamla debatten om tiggeri: är förbud en okänslig inskränkning eller ett ingrepp som kan bli till en hjälp?

Facebook-kampanjen ”Mitt kors” har pressat Svenska kyrkan, hur kom Christer fram till att han, som icke-kristen, skulle ansluta sig till kampanjen?

Förbudet mot den heltäckande burkinin på vissa platser i Frankrike är också en fråga som för många är kinkig, men Sturmark och Dopping löser ut den till synes tilltrasslade härvan.

Den avgångna ministern Aida Hadzialic, var det verkligen nödvändigt att avgå för 0,2 promille? Vi saknar henne redan. Jan O Karlsson var också en modig S-minister. Dessutom: kort om den amerikanske satirsångaren Tom Lehrer.

En bok som snabbt blev utsåld har titeln ”Livet med kvantfysiska glasögon” och är inte så harmlös som en del debattörer tycks anse. Vidskepelse kan vara mycket farlig, anser Sturmark och Dopping.

Bokmässan sa först välkommen till högerextrema Nya Tider, men backade efter protester. Det kan man ifrågasätta, och det gör vi.

Och utvecklingen i Turkiet – hur ska Sverige agera i dessa svårnavigerade vatten? Och blev vi rätt informerade om det som beskrevs som en sexlag anpassad för pedofiler?

Allt detta dryftas i Podden på tiden – Kvantklantpodden. Publicerad 23 augusti 2016.

Visa koder för att baka in på egen sida
  • Du kan baka in detta avsnitt på en egen sida genom följande kod:
  • Du kan baka in alla avsnitt genom följande kod: