Podcast Avsnitt 91

Podden på tiden – JEHOVAPODDEN

Den här podden spelades in under en av sommarens hetaste dagar, fast under parasoll. UR INNEHÅLLET:

Boris Johnson tog över både Tories och premiärministerposten i Storbritannien. Vad är han för en gök? Och Christer berättar om sitt enda egna besök på 10, Downing street.

Det aktuella rättsfallet Asap Rocky väcker många frågor, inklusive vad som får Donald Trump att personligen engagera sig i misshandelsfallet. (Läs korrigerande kommentar om vad som sägs i Asap Rocky-fallet nedan!)

Iryna är förnamnet på den ukrainska kvinna som blev allvarligt skadad i terroristen Akilovs attentat på Drottninggatan. Regeringen valde att inte behandla hennes begäran om nåd, för att slippa utvisning. Detta har vi mycket att säga om.

SVT har satsat lite extra på att granska den religiösa sekten Jehovas vittnen. Frågan är om vinklingen på sektens ”barnfilmer” är det bästa sättet att skydda människorna.

Kommentar 31 juli: I diskussionen om #ASAProckygate säger Staffan att det finns tre grader av misshandel i lagboken, men det stämmer inte. Det finns också ”synnerligen grov misshandel” utöver ringa misshandel, misshandel (normalgraden) och grov misshandel. Staffan resonerar också om att det kan dröja ett par-tre veckor efter rättegången innan Rakim Mayers slipper ut ur häktet, men det visar sig att han möjligen kan bli fri redan på rättegångens sista dag, som är fredag 2 augusti. Jag beklagar desinformationen i podden. /Staffan Dopping

Poddfoto Jehovapodden 26 juli ngt beskuren

Visa koder för att baka in på egen sida
  • Du kan baka in detta avsnitt på en egen sida genom följande kod:
  • Du kan baka in alla avsnitt genom följande kod: